Pages

bersih 3.0

bersih 3.0
DUDUK DAN BANTAH

Tuesday, February 23, 2010

seronoknya berjemaah... -tamrin dppn-

selepas penat dalam program khidmat masyarakat(membersihkan kubur) peserta tamrin diberi pengisian berbentuk jihad untuk tarbiah setiap ahli dalam menjaga tatatertib sebagai seorang jemaah dengan lebih berdisplin.

tazkirah diberikan ust ibrahim tentang amanah didalam jemaah, perkara yang perlu dijaga apabila berjihad. tazkirah jihad...


semua kusyuk mendengar tazkirah jihad dari ust ibrahim, kebiasaan keletihan menyebabkan ada yang tidur tetapi kali nie semua memberi perhatian sepenuhnya.
ni lah dia alat buat ais krim. dalam bekas alumnium tersebut boleh dimuatkan 100 batang ais krim. abang tu nga memusingkan bekas tersebut agar haba sejuk memenuhi bekas tersebut dan membekukan ais krim.ais krim yang baru siap dibekukan, sedap tu ngah panas-panas.
gamabar diatas pengerusi lujnah tarbiah negeri perak merangkap ketua pemuda teluk intan sedang merasa ais krim.
hadiah diberikan kepada kumpulan 3 yang menang dalam pada malam sebelum itu. pertandingan mencari benda(kambing).

belajar sembelih ayam. jangan pandang ringan atau mudah.
silap sembelih atau niat, tak boleh makan...

ada gaya macam musang tak???


ayam dibahagikan/dikecilkan kepada beberapa bahagian.masak dalam buloh wow, itu bukan lemang tapi nasi tu.
sedap, siapa nak rasa kena tanya saper yang pergi kea tamrin nie.
yang penting pas bukan sb.

selepas makan semua bersama-sama dalam menyejukkan badan, sambil mendengar taujihad ust nri al-aminpemangku ketua pemuda pas perak(ust nuri al-amin) menyampaikan taujihad kepada semua yang hadir... gambar diatas beliau memberikan taujihad dalam air santai tapi penting dan jngan pandang kecil...