Pages

bersih 3.0

bersih 3.0
DUDUK DAN BANTAH

Wednesday, February 03, 2010

rakyat perlu tahu.


3.2.10(rabu) jam 9.00 pagi semua yang ditahan ketika himpunan gerakan mansuh isa tahun lepas diminta hadir, okt yang terlibat bukan dari tempat yang sama ataupun disekitar kuala lumpur yang boleh hadir bila-bila masa. tetapi ini lah yang dikatakan umno/bn memang tidak langsung ada nilai kemanusiaan. atas alasan dokumen pendakwaan tidak lengkap perbicaraan terpaksa ditangguh pada tarikh yang hampir dan perlu kepada semua okt hadir. perbicaraan yang bermula jam 9.00 pagi terpaksa dihentikan pada jam 9.30 pagi dan dibawa/dipanggil pada tarikh 24.2.10 ini atas sebutan kes sahaja.
apa yang perlu kita tahu sebutan ini sudah beberapa kali diwar-warkan oleh pihak pendakwa akan tetapi ditangguh kepada tarikh lain hingga menyebabkan kos yang banyak kepada okt dan berniat untuk menyusahkan sahaja kepada semua okt yang hadir. perbicaraan bermula pada beberapa bulan yang lalu dan hanya kerana dokumen ini terpaksa ditangguh pada tarikh yang ditetapkan, bukan kah ini menyusahkan kepada yang hadir? adakah mereka ini bukan rakyat biasa? sama-sama kita nilai.


peguam bela sedang memberi penerangan agar semua okt menghadirkan diri pada 24 hb ini, untuk sebutan kes.semua bergambar didepan bilik bicara.
bergambar semua okt dari perak yang hadir ke mahakamah hari ini. (gambar) di lobi mahkamah beramai-ramai.