Pages

bersih 3.0

bersih 3.0
DUDUK DAN BANTAH

Tuesday, September 01, 2009

IHYAK RAMADHAN PAS DAPAT SAMBUTAN

prog ihyak ramadhan yang diadakan sepanjang bulan ramadhan pada setiap minggu pada hari selasa, hari ini bermakna pas kaw teluk intan telah menganjurkan 2 kali dan tinggal lagi 2 kali untuk menghabiskan ramadhan ini. prog seperti biasa yang bermula dengan berbuka puasa, solat maghrib, isyak, terawikh dan tazkirah. tazkirah hari in disampai oleh ust termizi abd rahman(timb pengarah p.raya pas neg perak) di markaz pas kaw teluk intan, kg padang tembak. pas mengalu-alukan semua pihak untuk hadir terutama ahli pas sendiri, prog yang akan diteruskan pada minggu hadapan oleh timb pesuruhjaya pas neg (ust mustafa saari).
sekitar waktu iftar tadi, petugas2 yang mengagihkan hidangan. sementara yang lain sedang bertahlil sementara menunggu waktu berbuka.

UST TARMIZI ABD RAHMAN(TIMB PENGARAH PILIHAN RAYA PAS NEG)SEDANG MENYAMPAIKAN TAZKIRAH DAN PERINGATAN KEPADA SEMUA YANG HADIR, DAN ORANG RAMAI SEDANG TEKUN MENDENGAR APA YANG DISAMPAIKAN SEBAGAI ILMU DALAM PERJUANGAN. KESIMPULAN YANG DISAMPAIKAN UST MENYATAKAN BAHAWA APA YANG KITA TAHU DAN MENJADI AMALAN ORANG MELAYU SELAMA INI ADALAH PUASA ADALAH WAJIB TETAPI KALAU KITA SELAMI AYAT2 AL-QURAN DICERITAKAN BERKENAAN JIHAD ITU LEBIH TINGGI AKAN KEWAJIPAN BERPUASA DAN PEKARA INI TELAH DISOROK OLEH UMNO SELAMA INI DENGAN BUKTINYA MEREKA ADAKAN CUTI NUZUL QURAN SAMPINGNYA MEREKA TIDAK MENCERITAKAN PERISTIWA NABI BERJIHAD!peristiwa badar al-qubra.