Pages

bersih 3.0

bersih 3.0
DUDUK DAN BANTAH

Wednesday, September 30, 2009

BERTINDAK LAH POLIS30.09.09(RABU) SINAR HARIAN RUANGAN HILIR PERAK SEKALI LAGI MENUNJUKKAN ISU SIMBAHAN CAT KALI INI YANG TERKENA ADALAH MUKA ORANG PENTING YANG SELALU TURUN TELUK INTAN IAITU ZAINOL FADZI DAN BELIAU JUGA MENYATAKAN BAHAWANYA UMNO TIDAK AKAN MENSABOTAJ PARTI ITU SENDIRI KERANA UMNO CUKUP DI TABBIAH. APAKAH YANG DIMAKSUD DENGAN TARBIAH DAN APA CARA UMNO MENTARBIAH AHLINYA?
JIKALAU KITA MENYINGKAP KEMBALI APA YANG BERLAKU PADA PERSIDANGAN DUN YANG AKHIRNYA DIBUAT DI HOTEL YANG LALU MEREKA UMNO/BN MEMAKAI BAJU KUNING DATANG DAN MEMAKI YB2 PR DAN MEREKA MEMBUAT KACAU UNTUK MENGUNDANG SUASANA YANG KURANG SENANG DIKALANGAN PENYOKONG-PENYOKONG PR YANG HADIR DAN BOLEH MENYEBABKAN PERGADUHAN? INI KAH YANG DIKATAKAN TARBIAH?

KAMI DARI PIHAK PEMUDA TIDAK MAHU MENGULAS PANJANG AKAN APA YANG BERLAKU AKAN TETAPI KAMI MAHU AGAR POLIS MENGAMBIL TINDAKAN SEGERA AGAR TIDAK PERLU PEKARA TUDUH MENUDUH INI BERPANJANGAN. INI ADALAH JALAN PENYELESAIAN KAMI DARI PIHAK PAS TELUS DALAM MENERIMA DAN JIKALAU IA DIKALANGAN AHLI KAMI IA PERLU MENERIMA HUKUMAN DAN SALAH TETAP AKAN SALAH DAN CARA NYA BUKAN KITA MENDIAM KAN DIRI. INI MEMBUKTIKAN PAS TELUS DALAM PEKARA-PEKARA SEPERTI INI.
SEPERTI PERNAH DIUCAPKAN OLEH SPEKER DUN KELANTAN SEKARANG(UST NASARUDIN DAUD) SATU KETIKA DAHULU KETIKA ISU PEMBAKARAN BENDERA YANG DITUDUH PAS MENDALANGI PEKARA TERSEBUT DAN MEREKA MENYETAKAN YANG MEMBAKAR BENDERA ITU ADALAH AHLI PAS, BELIAU MINTA SIASATAN DIADAKAN TERLEBIH DAHULU DAN SEHINGGA HARI INI TIDAK DAPAT DIBUKTIKAN YANG MEMBAKAR ITU ADALAH AHLI PAS? SEHINGGA HARI INI APBILA UMNO/BN MENUDUH PAS IA TIDAK PERNAH ADA BUKTI YANG KUKUH DAN PEKARA INI DIAM SAHAJA.
DAN BELIAU JUGA BERKATA KETIKA PERGULUNGAN BAJET DAHULU BELIAU MENYATAKAN
"PAS KALAU NAK BERTINDAK TIDAK AKAN BERTINDAK KEATAS BENDA TERSEBUT DAN KAMI BUKAN MARAH BENDA(BENDERA) ITU AKAN TETAPI IA BERTINDAK KE ATAS ORANG TERSEBUT"

BARU LAH BETUL PUAS KAN? KALAU KITA BUAT PADA BANER TAK JADI APA TAPI KALAU ATAS TUAN NYA KALU BUAT PUN BERBALOI. KAMI NIE PEJUANG DAN KERJA KAMI TIDAK LAH SEBACUL INI. ITU YANG PERNAH DIUNGKAP OLEH BELIAU KETIKA ITU BELIAU ADALAH TIMB SPEKER DUN KELANTAN.

SETELAH APA YANG BERLAKU, PEMUDA BERHARAP DENGAN KECERDASAN POLIS DAPAT MENYELESAIKAN MASALAH TERSEBUT.