Pages

bersih 3.0

bersih 3.0
DUDUK DAN BANTAH

Friday, August 07, 2009

PENGURUS UNIT AMAL T.INTAN DILEPASKAN DENGAN IKAT JAMIN RM500SALAM PERJUANGAN ITULAH YANG MAMPU PEMUDA PAS KAW T.INTAN KATAKAN KEPADA SALAH SEORANG AJK YANG CUKUP BERANI DAN MEMBERI KOTMITMEN PADA JEMAAH.
SHAHRUL IMAN BIN MOHD SALLEH ADALAH SALAH SEORANG AHLI JAWATAN KUASA PEMUDA BAGI SESI 2009-2011 DAN BELIAU DIAMANAHKAN MEMEGANG JAWATAN PENGURUS UNIT AMAL T.INTAN. DAN SELAMA BELIAU MEMEGANG JAWATAN TERSEBUT SEGALA KOTMITMEN DIBERIKAN MAHU PUN DI PERINGKAT KAW DAN NEG SELAGI MANA ADA KAITAN DENGAN JEMAAH.
BELIAU TELAH DITANGKAP ATAS ALASAN MEREKA SEBAGAI PERANCANG PERHIMPUNAN HARAM(UNIT AMAL)
BELIAU TELAH DIREMAN 4 HARI UNTUK SIASATAN. DARI 31HBJULAI- 3OGOS 2009, DAN TELAH SELAMAT SAMPAI KE TELUK INTAN PADA 4OGOS YANG LALU.

PEMUDA AMAT BERSYUKUR ATAS KEPULANGAN BELIAU, KERANA PEMUDA T.INTAN DAPAT MERASAKAN SEMANGAT BARU TELAH SAMPAI KE TELUK INTAN. KERANA APA YANG KITA TAHU APABILA SESEORANG ITU DIZALIMI MAKIN BANYAK LAH SEMANGAT2 BARU YANG AKAN BERJUANG DEMI MENEGAKKAN KEBENARAN. ITULAH YANG TERJADI DI KEDAH, TRAGEDI "MAMALI" WALAU APA PUN KENYATAAN MEREKA(BN) TAPI APA YANG KITA TAHU ORANG TEMPATAN MENGETAHUI PEKARA YANG SEBENAR MAKA SEMAKIN RAMAI ANAK MUDA BANGKIT DITEMPAT ITU.

MALAH APA YANG KITA DENGAR, SEMANGAT BELIAU WALAU PUN DI PENJARAKAN TIDAK PADAM. MALAH IA SEMPAT MENYATAKAN HASRAT UNTUK MENYERTAI DAN BERJUANG KETIKA PERHIMPUNAN TERSEBUT DAN RELA DITANGKAP PADA PERHIMPUNAN TERSEBUT BERBANDING APA YANG DIALAMI NYA ... BELIAU BERKATA INI JUGA PENGALAMAN YANG BUKAN SEMUA ORANG TERIMA MALAH ALLAH PILIH, HARAPAN PEMUDA PAS KAW AGAR BELIAU TERUS BERJUANG DAN JANGAN PUTUS ASA MALAH MENJADI PENIUP SEMANGAT KEPADA PEMUDA YANG LAIN.
TAKBIR..... ALLAHUAKBAR.