Pages

bersih 3.0

bersih 3.0
DUDUK DAN BANTAH

Tuesday, August 04, 2009

KAMI PEMUDA KAW AKAN AJAR DAN AJAK PEMUDA LAIN BERSAMA KAMI
TERIMA KASIH DAN TERUS BERSERTA BERSAMA KAMI. ITU LAH HARAPAN KAMI KEPADA SEMUA PEMUDA YANG USIANYA ADALAH DARIPADA 13-40 TAHUN. KAMI AMAT BERHARAP MEREKA DAPAT BERSAMA KAMI APABILA SEBARANG PROG YANG KAMI ANJUR TERUTAMA DI PERINGKAT KAW T.INTAN.

APA YANG KAMI BANGGA DENGAN KEHADIRAN YANG CUKUP MEMBERANSANGKAN DARIPADA PEMUDA T.INTAN WALAU PUN ADA YANG DALAM KELETIHAN KERANA BARU BALIK DARI KUALA LUMPUR PADA MALAM TERSEBUT BERTEMPUR DENGAN GAS PEMEDIH MATA DAN PELBAGAI UJIAN. MALAH MEREKA TETAP MENGHADIRKAN DIRI DENGAN SEMANGAT YANG KUAT DALAM HIMPUNAN PEMUDA PERAK YANG DIADAKAN PADA 2OGOS LEPAS DIMASJID TINGGI BAGAN SERAI. MALAH MEREKA TERPAKSA PULA BERKUMPUL DI MARKAZ PAS KAW T.INTAN SEAWAL YANG MUNGKIN KERANA KETETAPAN MASA AMAT PENTING DALAM PROG SEBEGINI BESAR. MALAH PEMUDA2 INI JUGA TAHU MEREKA AKAN BERADA DENGAN PELBAGAI RISIKO DISEPANJANG JALAN TERUTAMANYA. WALAU BAGAIMANAPUN SEMANGAT YANG ADA PADA MEREKA DENGAN TARBIAH YANG TINGGI PEMUDA T.INTAN DAPAT BERGERAK SERAMAI 47 ORANG MENAIKI 1 BAS DAN 2 BUAH KERETA. SEBELUM BERGERAK DARI T.INTAN SEMUA PEMUDA TELAH DIBERI TAKLIMAT TERLEBIH DAHULU OLEH K.P T.INTAN TENTANG KEMUNGKINAN YANG AKAN BERLAKU DALAM PROG ITU SEBAGAI PERSEDIAAN. DAN ALHAMDULILAH KAMI DAPAT PERGI DAN BALIK DENGAN SELAMAT KERANA MEMPUNYAI MAKLUMAT YANG CUKUP DAN SUDAH BERSEDIA DENGAN APA YANG AKAN BERLAKU.
MALAH KAMI BERASAKAN BARU LAH ADA UKHWAH YANG LUAR BIASA APABILA DAPAT BERKUMPUL SECARA BERAMAI2 SEPERTI INI. MALAH SIKIT SEBANYAK DAPAT MENGENALI KAWAN2 PEMUDA YANG LAIN. KAMI DARIPADA PEMUDA T.INTAN AMAT BERHARAP LEBIH RAMAI PEMUDA YANG AKAN MENYERTAI PROG SEPERTI INI DAN DAPAT MENYERTAI KAMI.