Pages

bersih 3.0

bersih 3.0
DUDUK DAN BANTAH

Wednesday, June 24, 2009

PEMUDA SENTIASA MENGIKUT PIMPINAN.

KERANA PEMUDA ADALAH SAYAP KANAN PARTI, PEMUDA WAJIB LAH MENJADI PENENANG BUKAN LAH MENJADI ORANG YANG KERUH KAN KEAADAAN.APA YANG KITA TAHU SEJAK KEBELAKANGAN INI SEMUA MIDIA UMNO/BN SIBUK MENGATAKAN KERAJAAN PERPADUAN. YANG SELAMA INI MEREKA MENGATAKAN TOK GURU PRESIDEN PAS BERMACAM-MACAM TOHMAHAN TIBA-TIBA BERTUKAR MENJADI BAIK DAN SEMUA YANG DIKATAKAN PRESIDEN MEREKA SOKONG DAN MEREKA TERIMA, APAKAH MEREKA BUAT ATAS KEIKHLASAN? ITU YANG PERLU KITA TAHU.PEMUDA MERASAKAN PERKARA INI AWAL LAGI, MEREKA MENGGUNAKAN SEGALA MIDIA UNTUK MENJAYAKAN ISU KERAJAAN PERPADUAN WALAUPUN TOK GURU PRESIDEN HANYA BARU MENYATAKAN INI SEBAGAI SATU CADANGAN DAN DALAM MEMBERI KEFAHAMAN TERHADAP AHLI DAHULU, SEMUA BERTUKAR MENJADI KACAU BILAU APABILA MEREKA MENCAMPURI URUSAN PARTI. PAS ATAUPUN PIMPINAN MASIH DIDALAM PERBINCANGAN DAN PERKARA INI MASIH DALAM SUASANA ISU DALAMAN PAS DAN MASIH BELUM DIBAWA KELUAR MAHU PUN KEPADA PR ATAU PUN UMNO/BN.

TETAPI PERKARA INI MENJADI SULIT DAN BERTAMBAH TERUK KERANA SETIAP HARI SELEPAS BERLANGSUNGNYA MUKTAMAR PAS KE-55 YANG BERLANGSUNG DI SELANOR BARU-BARU INI, MEDIA UMNO/BN TERUS MENDESAK PAS UNTUK MEMBUAT KEPUTUSAN MALAH MEREKA TERUS BERJUMPA DENGAN PEMIMPIN DAP DAN PKR UNTUK MEMBERI ULASAN TERHADAP ISU TERSEBUT. MEREKA INGIN MELIHAT KITA PR BERPECAH, ITU LAH TUJUAN MEREKA.SEMENTARA ITU SETIAP HARI KELUAR LAH KENYATAAN PEMIMPIN-PEMIMPIN UMNO UNTUK MEMBERIKAN GALAKAN DAN KOMEN TERHADAP ISU INI SEHINGGA MEREKA LUPA KITA DIDALAM PAS MEMPUNYAI SYURA YANG MEMBUAT KEPUTUSAN. AKHIRNYA PERTEMUAN DIATUR DAN SELESAI LAH SEGALA KEKUSUTAN DALAM PAS DAN PAS MENGADAKAN MESYUARAT PR UNTK MENYELESAIKAN SEGALA SALAH FAHAM. MAKA KEPUTUSAN PIMPINAN PR AGAR TIADA PERBINCANGAN LAGI MENGENAI KERAJAAN PERPADUAN.

habis lah isu yang mengucar-kacir bukan sahaja ahli pas malah semua parti dalam pr.....(selama hari ini mereka lah yang mempunyai masalah tiba-tiba mereka berhasrat untuk kita masuk sama dalam masalah mereka)