Pages

bersih 3.0

bersih 3.0
DUDUK DAN BANTAH

Tuesday, March 29, 2011

utusan tipu rakyat, saya mahukan keadilan bukan penipuan


Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Nasrudin Hassan mendakwa akhbar Utusan Malaysia memutar belit kenyataannya berhubung penubuhan suruhanjaya diraja bagi menyiasat video seks yang didakwa melibatkan seorang pemimpin pembangkang.

Nasrudin menafikan bahawa beliau bersetuju dengan penubuhan suruhanjaya itu sebaliknya berkata, perkara yang harus diutamakan adalah mengenai prinsip keadilan berhubung tuduhan tersebut.

beliau berkata pihak yang membuat tuduhan itu mesti menampilkan saksi.

"saya tak nak bercakap soal mekanisme. Saya nak cakap pasal prinsip.

"Yang menuduh dan memfitnah kena bagi bukti saksi yang jelas dan pengadilan mesti diberikan,".

siasatan selepas video itu disebar kepada umum adalah tindakan yang salah.

"Tuduh merata-rata dulu selepas itu baru nak nak buat siasatan, ini tindakan tak betul,".

Pakatan Rakyat tidak takut untuk disiasat namun keadilan mesti diutamakan.

"Kita tidak takut pada siasatan tapi keadilan mesti ditegakkan. Suruhanjaya atau apa itu mekanisme. Prinsipnya keadilan dan ini mesti ditegakkan dulu,".

Utusan Malaysia hari ini melaporkan kononnya Nasruddin menyambut baik cadangan supaya pemimpin Pakatan Rakyat dijemput sebagai pemerhati dalam suruhanjaya tersebut.

Saturday, March 26, 2011

pelan jangka panjang atasi airDewan Pemuda PAS Negeri Perak (DPPN Pk) bersimpati terhadap penduduk di sekitar Daerah Kerian yang mengalami bencana banjir seperti tiada kesudahan.

ust Zawawi Hassanm ketua dppn pk berkata kerana saban tahun mereka dilanda banjir, seolah-olah tiada usaha Kerajaan Negeri Perak bagi mengatasinya.

penduduk sudah kerap kali membuat aduan kepada jabatan-jabatan berkenaan tetapi respons yang diterima menyalahkan penduduk tentang penggunaan air.

“DPPN Pk melihat satu kerangka pelan jangka masa panjang perlu bagi memastikan bencana banjir di daerah sekitar Kerian serta zon utara dapat dirancang bagi tujuan mengatasinya,”.

walaupun ada pihak mengatakan punca utama daripada banjir tersebut datangnya dari pembinaan landasan keretapi, tetapi sudah tentu semua jaminan sebelum pembinaan tersebut telah ditetapkan.

Justeru, beliau berharap pihak kerajaan negeri mencari inisatif konkrit bagi memastikan satu projek bagi mengatasi banjir dapat dibentuk dan dirancang dengan rapi.

Tambahnya, perancangan tersebut diharap akan memastikan punca utama akibat bencana banjir tersebut tidak akan berulang lagi di masa hadapan.

Dalam masa yang sama, ujarnya DPPN Pk berharap kerajaan negeri dapat memohon sumbangan khas daripada Kerajaan Pusat bagi membantu mangsa-mangsa banjir tersebut.


walaupun Kerajaan Negeri Perak telah membuat sumbangan pendahuluan sebanyak RM300 satu keluarga tetapi sumbangan ehsan daripada Kerajaan Pusat juga amat diperlukan kepada seluruh mangsa banjir tersebut.

Kerajaan Pusat dahulu telah memberikan bantuan khas kepada mangsa banjir seperti di Kelantan, Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Pahang, Terengganu dan terbaru di Johor sebanyak RM500 satu keluarga.

“DPPN Pk berharap pihak kerajaan negeri agar memohon bantuan khas tersebut untuk disalurkan kepada mangsa banjir yang semakin bertambah di Daerah Kerian tersebut,”.

Friday, March 25, 2011

nukilan ketua pemuda pusat di lembah multazam1. Mencari redha Allah swt, memburu kasih sayang serta merebut kurniaanNya adalah satu perjuangan yang mesti dilakukan oleh setiap insan bergelar hamba. Meskipun terpaksa jauh berkelana, meredah samudera, membelah awan, merentasi sahara, menuruni curam, berselut lumpur, berlangir debu, berpenat lelah, bermandi peluh, bersengkang mata dan mengikat perut.

2. Insan bergelar hamba tentu sahaja tidak selesa menjalani kehidupan di alam buana ini tanpa restu Tuhan yang menciptanya. Justeru itu, mahu tidak mahu mereka terpaksa mencari jika belum ketemui, mereka terpaksa memburu jika masih jauh ketinggalan, mereka terpaksa merebut jika ruang dan peluang sangat tipis. Namun hitungan mereka sebagai seorang hamba ialah mendapatkan redha, kasih sayang dan kurniaan Allah swt.

3. Sayugianya buat hamba berstatus pejuang yang gigih menggalas tanggungjawab syariah dan amanah ummah. Mereka lebih berhak memiliki redha Allah berjanjikan pahala, berhak memiliki kasih sayang Allah berjanjikan kemenangan dan mereka juga berhak memiliki kurniaan Allah swt berjanjikan syurga Jannatu Naim.

4. Tentunyalah tidak semudah menatah bicara, melakar ungkapan dan melintas idea kerana sang pejuang mesti mencari, memburu malah merebutnya agar redha, kasih sayang dan kurniaan Allah menjadi hak milik kekal mereka bersama. Sementara musuh rakus mengepong, ghairah memfitnah, nekad menyerang dan licik memboloskan diri mereka, maka :
  • pejuang mesti rapat dan akrab dengan Allah swt.
  • pejuang mesti ramah dan mesra dengan Allah swt.
  • pejuang mesti ingat dan cinta dengan Allah swt.
  • pejuang mesti baik dan asyik dengan Allah swt.
5. Pengalaman saya dan rakan - rakan anggota rombongan Umrah Tarbawi DPP Malaysia berada di dua Tanah Haram benar - benar menginsafkan. Bermula langkah kanan dari rumah beriringan azan yang dilaungkan, kami berkelana memasuki bumi Bangkok selama lapan jam, Cairo sepuluh jam sebelum sampai ke Jeddah, Madinah al Munawwarah dan Makkah al Mukarramah.

6. Sejurus tiba di Kota Madinah al Munawwarah, operasi mencari redha Allah, memburu kasih sayang dan merebut kurniaan Allah swt berjalan serentak. Kehidupan para tetamu Allah dan NabiNya saw berubah menjadi pantas segalanya. Kelihatan mereka mencari - cari . Mereka cari di mana pintu masuk Masjidin Nabawi. Mereka cari di mana Mihrab Nabi saw, mereka cari di mana Raudhah syurgawi, mereka cari di mana maqam Rasulullah dan para sahabat baginda saw. Mereka cari semuanya itu kerana mereka mahu mencari Redha Allah swt.

7. Kota Makkah al Mukarramah pula menyaksikan mereka mencari Babus Salam pintu masuk ke Masjidil Haram yang paling digemari oleh Rasulullah saw, mereka cari di mana letaknya kaabah al Musyarrafah, mereka cari di mana Maqam Ibrahim, mereka cari di mana Hijr Ismail, mereka cari di mana Multazam, mereka cari telaga zam - zam. Mereka cari segalanya kerana mereka mahu mencari Redha Allah swt.

8. Kedua Kota suci ini juga menjadi medan dan lapangan manusia memburu. Mereka buru waktu solat setelah mengintai jadual rutin hariannya. Mereka buru detik sesuai untuk meluru ke Raudhah, demikian juga ke arah Multazam, mereka buru miqat untuk memulakan ibadah umrah, mereka buru saf hadapan menghampiri maqam Rasulullah di Madinah dan menghampiri Kaabah di Masjidil Haram. mereka buru segalanya adalah kerana mereka mahu memburu kasih sayang Allah swt.

9. Seluas - luas bumi al Haram ini menjadi sempit disebabkan jutaan tetamu Allah swt. Situasi menjadi getir dan mencabar. Pergerakkan mereka seperti berebut - rebut. Sebenarnya mereka berebut peluang untuk minum air zam-zam, mereka rebut ruang untuk munajat di Raudhah Nabi saw, mereka rebut peluang untuk munajat di Multazam, mereka rebut peluang kucup Hajarul Aswad, mereka rebut segalanya adalah kerana mereka mahu merebut kurniaan Allah swt.
10. Rugi sungguh hamba yang malas dan pejuang yang pasif. Tidak mahu mencari, tidak mahu memburu dan tidak mahu merebut redha , kasih sayang dan kurniaan Allah swt. Sedang mereka sangat memerlukan redha, kasih sayang dan kurniaan Allah swt. Jika sejelas Kaabah, mereka malas nak cari, jika sedekat Raudhah, mereka malas nak buru, jika semudah Maqam Ibrahim, mereka malas nak rebut peluang sedang mereka mengaku pejuang, tolonglah sampaikan salam saya dan para tetamu Allah dari lembah Multazam buat mereka dengan lafaz, Assalamualaikum!

Monday, March 21, 2011

isu libya: usul pas bn tolak untuk kebaikan umat islam


Dewan Rakyat hari ini menolak usul yang dikemukakan Mohd Nasir Zakaria (PAS-Padang Terap) berhubung ketegangan di Libya.

Timbalan Speaker, Datuk Dr. Wan Junaidi Tuanku Jaafar menolak usul yang dibuat di bawah peraturan mesyuarat 18(1) itu atas alasan ia tidak perlu disegerakan.

Nasir ketika ditemui di lobi Parlimen selepas itu menyatakan rasa kesal usul yang penting itu ditolak.

"Tadi ada wakil rakyat mahupun daripada BN dan Pakatan Rakyat, mereka mengatakan isu ini sangat penting.

"Kalau kita prihatin terhadap rakyat Jepun yang dilanda tsunami kenapa dalam isu Libya ini kita tidak mengambil ketetapan khas dalam sidang Parlimen untuk kita bahaskan,".

usul yang dikemukakan itu merupakan satu isyarat keprihatinan wakil rakyat PAS dalam isu antarabangsa lebih-lebih lagi melibatkan keselamatan 6.4 juta rakyatnya.

"Mungkin speaker menggunakan kuasa beliau dan menolak (usul) atas alasan tidak perlu disegerakan tapi saya kira apa yang saya kemukakan tadi sebagai isyarat kprihatinan kita berkaitan nasib rakyat Libya,".

Dalam usul yang dikemukakan itu, Nasir antara lain mahu Malaysia, sebuah negara anggota OIC, bertindak segera menyelamatkan nyawa rakyat di Libya.

Beliau juga turut mengemukakan enam cadangan termasuk mendesak kerajaan Malaysia segera menghantar misi bantuan kemanusiaan ke negara bergolak itu.

Beliau juga mahu sidang Parlimen Malaysia yang berjalan sekarang segera mengusulkan supaya semua agensi antarabangsa sepetrti OIC, UN, Liga Arab, Kesatuan Eropah, Kesatuan Afrika mengambil inisiatif supaya krisis di Libya diselesaikan dengan rundingan demi mengelakkan pertumpahan darah terus berlaku.

Ketegangan yang sedang berlaku, antara golongan anti Gadafi dan tentara pro-kerajaan sekarang semakin meruncing sehingga mencetuskan perang saudara yang amat merbahaya.

Sejak pergolakan pertengahan Februari lalu, ribuan termasuk orang awam dilaporkan terbunuh apabila tentera Gaddafi menggunakan jet pejuang untuk menyerang kawasan yang dikuasai oleh golongan pemberontak.

Tuesday, March 15, 2011

pemuda perak masih tunggu fatwa letak ancak -kp-


Dewan Pemuda PAS Negeri Perak menghantar surat kepada Mufti negeri, Tan Sri Harussani Zakaria hari ini memohon diwartakan fatwa perbuatan menteri besar, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir menghadiri dan melakukan upacara meletakkan ancak ke tiang seri rumah program Projek Infra Bina Upaya (Ibu) di Kampung Guar, Manong pada 16 Oktober 2010 lalu.

Ketuanya, Zawawi Hassan berkata, Pemuda PAS negeri terus terpanggil bagi mendapatkan penjelasan tersebut setelah Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak baru-baru ini mengeluarkan fatwa mengharamkan ajaran Tarekat Naqsyabandiah Al Kholidiyah Kampung Menderang Sungkai yang mana permohonan pihaknya masih belum terjawab sehingga berbulan-bulan.

“Kami merasa agak kesal kerana permohonan kami telah dipolitikkan dan telah meragukan kerana persoalan yang telah dikemukakan adalah perkara besar yang jauh lebih penting berbanding politik semata-mata.

“Dan ianya membabitkan seorang pemimpin besar dan akidah seorang Muslim ujarnya dalam surat berkenaan,” ujarnya dalam surat berkenaan.

Beliau menambah, pihaknya tidak akan memberikan jaminan bahawa perbuatan yang bertentangan dengan akidah umat Islam akan terus menjadi penyakit yang ‘dibenarkan’ oleh Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak.

Ini, ujarnya kerana dengan tanggapan Pemuda PAS negeri bahawa Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak sengaja membiarkan perkara itu terus berlaku.

“Akhirnya, sekali lagi kami merayu agar keikhlasan dan kekuatan Y.Bhg. Tan Sri bersama Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak untuk menegakkan kebenaran dan keadilan di dalam perkara ini,”.

Tegasnya, perkara asas bagi seorang muslim yang sejati ialah akidah yang benar dan tidak dipesongkan.

Monday, March 14, 2011

KEJAYAAN KERAJAAN PAKATAN RAKYATKEJAYAAN KELANTAN UNTUK RAKYAT-menerajui kerja 5 hari oleh kakitangan kerajaan dan cuti 2 hari seminggu

-menerajui cuti bersalin 60 hari

-takaful kifalah untuk warga emas berusia 60 tahun ke atas apabila meninggal, waris si mati akan mendapat wang rm2`500.00

-zaman bn memerintah kelantan, kelantan adalah no 2 termiskin tetapi sekarang kelantan adalah negeri ke-6 termiskin di malaysia.

-melunaskan hutang kerajaan pusat sehingga 2010 ialah rm 220 juta.
hutang umno tinggal tahun 1990 rm 718 juta.
sekarang berbaki rm 498 juta

-melancarkan bulan SOLAT untuk menghadapi/mengatasi gejala sosial

-pinjaman untuk kakitangan kerajaan tanpa riba

-dasar rumah 3 bilik untuk mengasingkan anak perempuan dan lelaki daripada tidur bilik yang sama

-sejak menang tahun 1990 menutup semua premis judi

-projek ladang rakyat. sahamnya diagih kepada penduduk miskin tanpa mengira kaum, agama dan parti.
mereka diberikan dividen dalam bentuk kewangan secara bulanan.

-memperuntukkan rm1.5 juta untuk skim "al-ziwaj" untuk membantu belia mendirikan perkahwinan

-pajak gadai islam untuk mengelak rakyat menjadi mangsa penindas.

-pegawai halaqat setiap daerah untuk mengembangkan ilmu agama di kalangan rakyat

-kadar kemiskinan di kelantan menurun pada 4.1% 2008 berbanding 7.2% pada tahun 2007. pada tahun 2004 kadar kemiskinan 10.4%.

Saturday, March 12, 2011

bagi menjawab tohmahan umno pas kuda tunggangan pr sebenarnya umno keldai tunggangan bn


PERBEZAAN KERJASAMA PAS DENGAN PR DAN KERJASAMA UMNO DENGAN BN


PERBEZAAN KERJASAMA PAS DAN UMNO


1) kerjasama pas dengan bukan islam ialah "tahluf siasi" tanpa menggadaikan prinsip perjuangan yang di bawa oleh pas.


manakala umno dalam bn "wala" atau lebih dikenali bersifat patuh atau mengikut kehendak rakan sehingga menggadaikan islam


2) Pas sebagai parti yang berdasarkan islam, rujukannya pula ialah al-quran, sunnah, ijma dan qias. pas tidak akan membuat sesuatu yang boleh menjerumus ke dalam neraka semata-mata untuk mendapatkan kuasa jika kuasa menjadi perhitungan pas! Pas akan menerima pelawaan umno dan berkerjasama dengan bn iaitu sama-sama menjana program-program maksiat dan melakukan kemungkaran, menjalankan rasuah yang bakal meruntuhkan tamadun negara ini.


3) Pas tidak menggadaikan prinsip islam dan memusnahkan islam di negara ini, contoh: tiada masjid atau surau yang di tutup mahupun di roboh di zaman pas bersama pr!

sebaliknya umno yang berkerjasama dengan mca, mic, gerakan dalam bn telah bertindak biadap terhadap agama, banyak masjid dan surau di tutup malah ada yang di roboh antaranya masjid bujal kemaman, surau kg berembang, surau puchong perdana dan surau seksyen 8 shah alam yang di tutup 2 minggu sebelum bulan puasa 2007.


4) tahaluf siasi membolehkan pas melakukan dakwah lebih cergas contoh: masjid dan surau di meriahkan dengan majlis ilmu dan program2 yang dakwah.

manakala umno berkerjasama dengan bukan islam telah mematikan majlis ilmu, meletakkan ajk masjid yang bukan ahlinya atau yang layakakhirnya masjid dan surau mati sebelum manusia mati.


5) kerjasama pas dan pakatan rakyat menentang undang-undang zalim seperti Isa, Auku, Osa dan akta mesin cetak yang zalim malah tidak adil.

sedangkan umno bersama rakan menyokong akta yang zalim walaupun ia bertentangan islam malah umno dan bn bukan sahaja menyokong malah melaksanakannya.


6) pas dan pakatan bersama untuk memelihara harta negara supaya tidak musnah manakala umno dan bn telah mengkhianati khazanah negara sehingga di katakan oleh datuk idris jala menteri di jabatan perdana menteri negara akan muflis pada tahun 2019(8 tahun dari sekarang)


7) kerjasama pas dan pr telah menjinakkan orang bukan islam untuk memahami islam dengan lebih dekat

manakala umno dan bn telah meliarkan orang bukan islam dengan pelbagai tuduhan terhadap islam


8) kerjasama pas dan pr yang menentang kezaliman terhadap negeri-negeri yang di lakukan terhadap rakyat khusunya melayu islam

manakala umno/bn berkerjasama adalah untuk menindas rakyat dan bangsa sendiri.


9) pas dan pr berkerjasama untuk mengukuhkan lagi kerusi parlimen orang melayu islam sedangkan umno dan bn menurangkan kerusi yang di pertandingkan dan layak di pertandingkan melayu/islam

umno menakutkan rakyat dan dakwaan kerusi parlimen orang melayu akan terhakis jika calon bn tumbang kepada pr walaupun hakikatnya apabila pr bertanding kerusi melayu bertambah di parlimen contohnya parlimen kota raja dr.siti mariah mahmud menewaskan s. vigneswaran a/l msanase(mic) tan sri khalid ibrahim menewaskan datuk tan chai ho(mca) dan banyak lagi...

manakala umno memberikan kerusi kepada bukan islamwalaupun mejoriti tempat itu melebihi 70% islam/melayu contohnya parlimen grik datuk tan lian hoe menewaskan haji mohd nor abd rahman dan bersama 17 kerusi lagi antaranya lumut, tanjong malim, cameron highland, raub, hulu selangor, alor gajah, air hitam, simpang renggam, teberau, putatan, beluran, batu sapi, tawau dan beberapa lagi...

semoga semua ini menjawab keraguan yang telah di tipu oleh umno


Wednesday, March 09, 2011

seminar pilihanraya dewan pemuda pas kawasan teluk intan berjaya dan sampai kepada sasaran

DI BAWAH DI SEDIAKAN ANTARA SEDUTAN-SEDUTAN PADA HARI SEMINAR TERSEBUT


"dewan pemuda teluk intan dengan usaha sama dan para wakil dari kawasan pasir salak dan bagan datoh merasa bangga dan berbesar hati dengan ketiga-tiga pembentang yang hadir dan juga pemuda yang hadir dengan penuh istiqamah kerana ia membabitkan program yang begitu panjang, program yang bermula pada jam 10.00 pagi dan berakhir jam 5.00 petang!
tujuan kami menerapkan kembali semangat yang semakin kurang dalam gerak kerja pemuda apabila kemenangan berlaku secara tidak di jangka, bukan tidak buat kerja mungkin kerja agak tidak teratur berbanding sebelum ini.
saya mengharapkan melalui program seperti ini semua ahli pemuda lebih kotmitmen kepada parti dan terutamanya memperbanyakkan program sebagai kerajaan yang bersedia memerintah"

"kita menjalankan amanah allah dalam mepertahankan dun cangkat jong, tetapi kita kena ingat apabila kita menang semakin banyak cabaran, ujian dan rintangan.
terutama apabila kita memerintah dahulu banyak yang kita membantu rakyat setakat mana kemampuan kita walaupun bukan semua intitusi kerajaan ketika itu di bawah pemerintahan kita.
walaupun kita kalah isu-isu rakyat dan juga kebajikan setempat tidak kira parti yang kita bawa, isu banggunan terbengkalai, isu kemiskinan rakyat, isu burung walit dan pelbagai lagi tetapi media tidak memainkan peranan dan kita perlu mengambil anesarif sendiri untuk terangkan kepada rakyat"

"kita pakatan rakyat sedang diperhatikan oleh rakyat semenjak pru-12 lagi, apa yang berlaku sekarang sesiapa yang perasan kita akan nampak jelas bahawa rakyat tanpa kita sedar dia kenal kita.
ujian memang lar ada apabila kita menang tanya yb macamana dahulu, saya selaku penyelia dun sahaja ada satu masa ust misbah telefon dan tanya betul ker ada tander yang minta di luluskan datang dari ust kerana ada tanda tangan ust?
saya kata memang lar bumi kubu gajah ini cukup kaya dengan balak, keluar rumah dah nampak balak tetapi saya tiada lulus mana-mana pun syarikat atau minta tanda tangan.
itu baru penyelia dun kalau jadi yang berhormat tak tahu lah macamana mereka menggunakan nama saya""pakatan rakyat menang di kawasan ilmu itu berkembang, itu yang umn/bn takutkan kepada rakyat khususnya melayu kerana apabila rakyat cerdik mereka tidak akan mengundi umno/bn. apa yang berlaku di galas apabila kerajaan mengumumkan akan memberi WIFI kepada perkampungan orang asli, jadi tok batin pun bertanya kepada kementerian berkenaan! minta maaf encik tok nak bertanya WIFI makan terus atau rebus dulu"
(ust riduan mohd noor/ketua lujnah dakwah pemuda pas pusat)

"perjuangan ini biasa lah mempunyai pasang surut sehinggalah pernah kelantan hampir lumpuh disebabkan suasana keselesaan apabila kemenangan tetapi kita mesti mempunyai istiqamah kepada perjuangan kerana ini adalah satu wardah dan yang wajib kita pertahankan, manakala kita tidak harus jemu berada di dalam perjuangan"
(ust nik mohd abduh nik abd aziz/ ketua lujnah tarbiah pemuda pas pusat)


perlancaran dana pilhanraya yang di lancarkan ust nik mohd abduh nik abd aziz(ketua lujnah tarbiah dewan pemuda pas pusat)

gambar di sebelah ust nik sedang memasukkan duit beliau sebagai gimik kepada perlancaran tabung tersebut, mudah-mudahan Allah yang menghitung setiap helaian kertas yang di sedekahkan kejalan allah.i sedekahkan kejalan allah.

Friday, March 04, 2011

SEMINAR PILIHANRAYA DAN PENTAS PEMUDA
Dewan Pemuda PAS (DPP) Kawasan Teluk Intan akan menganjurkan Seminar Pilihan Raya dengan tema Mempertahankan DUN N56 Changkat Jong. Program akan diadakan pada 6 Mac 2011 bersama hari Ahad di Markaz PAS Kawasan Teluk Intan, Kg. Padang Tembak dekat sini.


Menurut Ketua Penerangan DPP Teluk Intan, Sdr. Mohd. Nur Basyir, seminar yang bakal dirasmikan oleh ADUN Changkat Jong YB Hj. Mohd. Anuar Sudin akan menampilkan tiga orang pembentang kertas kerja dalam kalangan pimpinan Dewan Pemuda PAS Pusat iaitu Ustaz Nik Mohammad Abduh Nik Aziz, Ustaz Riduan Mohd. Nor dan Sdr. Nazri Din.


Sehubungan dengan itu, beliau menyeru kepada semua pemuda PAS cawangan-cawangan seluruh Teluk Intan agar dapat hadir beramai-ramai ke seminar tersebut.


"Antara objektif seminar ini adalah untuk meniupkan semangat kepada para pemuda PAS dalam berhadapan pilihan raya khususnya dalam mempertahankan kemenangan DUN Changkat Jong yang telah dimenangi pada PRU12 yang lepas,".Pada sebelah malamnya pula, para pimpinan DPP Pusat yang terdiri daripada Ustaz Nik Mohammad Abduh, Ustaz Riduan Mohd. Nor dan Sdr. Nazri Din akan berceramah di tempat yang sama.